Time4ME - Från mage till baby
RSS

Senaste inläggen

Jag har inte tid!
Vårpromenader med barnvagnen
Bäckenbottenträning-mer än bara Kegels

Kategorier

Bäckenbotten Kvinnor Hälsa
Barnvagnsträning Andning Naturen
Coachning Tid Tidstjuvar Mål Prioritering Självförtroende Egen tid
drivs av

Min blogg

Vårpromenader med barnvagnen

Har ni märkt att dagarna blir längre och längre? Våren är sen i år, men långsamt blir temperaturen mildare och grönskan är på väg. Nu vaknar naturen efter vinterdvalan och vi vill ut och ta tillvara på ljuset och värmen. Vi behöver frisk luft, ljuset och att röra på oss i naturen för att må bra. Forskning visar att fysisk aktivitet ute i naturen leder till bättre hälsa både fysiskt och mentalt.
 
Att vara en nybliven mamma till en liten baby är en underbar och omvälvande upplevelse. Men den också vara utmanande och stressande. Sömnbristen är något som de flesta nyblivna mammor har känt av. Får du inte sova, kan humöret skifta från att vara lycklig över sin lilla baby till att känna sig trött, nedstämd och utan kontroll. Försök att hitta små stunder under dagen till att ta igen utebliven nattsömn, men nu när våren är här kan det också vara härligt att gå ut på promenader. Att känna solstrålarna och den milda vårvinden i ansiktet kan göra underverk för humöret och ge dig ny kraft och energi. Om du tar med din baby på en promenad, får även han eller hon frisk luft, bättre sömn och du får värdfull egentid för dig.
 
Och tid för att träna. En dag när du är trött räcker det med en skön promenad och några stretcher eller dynamiska mobiliseringsövningar för att mjuka upp stel muskulatur och bindväv. Och att andas! Börja med att rulla tillbaka axlarna när du går för att öppna upp bröstet och lättare kunna andas. Häng inte över barnvagnen utan gå upprätt med ståtlig hållning. Andningen fungerar som en bro mellan våra kroppar och medvetandet. Om vi är stressade och oroliga har vi en tendens att andas snabbt och ytligt högt upp i bröstet. Om vi istället djupandas långsamt kan vi slappna av och bli lugna. När du andas in expandera bröstkorgen ut åt sidorna och andas in samtidigt som du räknar till tre. Andas ut också genom att räkna till tre. Känn att magmusklerna aktiveras lätt på utandningen. Att fokusera på din andning hjälper dig också att vara i nuet.
 
Under graviditeten förändras fördelningen av vikt på kroppen och det påverkar bäckenets position som i sin tur påverkar fotleden och bröstryggen. Bäckenet kan tippa framåt och axlarna blir framåtrundade. Även det nya mammalivet påverkar kroppen. Du sitter och ammar mycket och du bär din baby. Den här framåtlutade kroppshållningen hämmar andningen, men du kan korrigera posturen genom att mobilisera bröstmuskulaturen och framsida höft under dina promenader.
 
Om du känner dig pigg och stark och det är mer än sex veckor sedan du födde din baby och allt är ok, kan du lätt göra dina promenader till träningspass. Lägg till några styrkeövningar som till exempel promenadutfallssteg (walking lunges) och knäböj med en rodd (squat and row) där barnvagnen blir ditt träningsredskap. Detta är funktionella rörelser som stärker lår, rumpa, magmuskulaturen och bröstryggen och de ger också omedveten stimulation till bäckenbottenmuskulaturen.
 
Så gå ut i våren med din baby, andas, promenera och träna för att fylla på med ny energi och känna dig toppen. Om du vill träffa andra mammor och träna styrka och kondition på ett lekfullt och funtionellt sätt., kom till Funky Mums Uteträning i Viksjö centrum i Järfälla. Vi träffas utanför Viksjö Bibliotek varje fredag kl 10 och går till en närliggande park för en timmes klass. Anmäl dig på Madeleine@time-4me.com innan du kommer för första gången. Välkommen!
 

8 kommentarer på Vårpromenader med barnvagnen:

Kommentarer RSS
Blad on den 15 november 2017 06:47
It' actually a great and helpful piece of information. i'm glad which you shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. thanks for sharing.
Svara på kommentar


assignment writing company on den 18 november 2017 06:41
I love to see my school again i remember my friends, my teachers and my class as well. I know its impossible now but i really miss all those things in my education career.
Svara på kommentar


Jetbull on den 26 juli 2018 09:06
A presumed University will be perceived by the administration, and will likewise have a magnificent framework.
Svara på kommentar


Winner casino on den 6 augusti 2018 08:52
Think about the execution of cover Guarantee that it is tough whether you pick machine made or hand made cover.
Svara på kommentar


Pay Me To Do My Online Course on den 25 september 2018 12:41
Things Are Very Open And Intensely Clear Explanation Of Issues. Was Truly Information. Your Website Is Very Beneficial.
Svara på kommentar


Luv Jacket on den 11 december 2018 13:32
I am searching for some great blog sites for contemplating. I was seeking over web search tools and discovered your blog webpage Well i like your astounding web journal webpage outline in addition to your posting capacities. Continue doing it.Feel free to surf
Svara på kommentar


Tom Cruise Jacket on den 17 december 2018 13:43
All these posts are great because people who like top essay writers try to make it great. There are so many things that we can learn from these writers and they can help us to understand these articles as well.
Svara på kommentar


airport pickup service on den 19 december 2018 14:17
It is very important for especially students for improvement of handwriting for explaining own ideas and skill. But now days such a big lost we cannot improve hand writing using of computer technology.
Svara på kommentar

Skriv en kommentar

Ditt namn:
E-postadress: (obligatorisk)
Hemsida:
Kommentar:
Gör texten större, fet, kursiv och mycket annat med hjälp av HTML-taggar. Vi visar dig hur man gör.
Post Comment
Site Builder drivs av  Vistaprint